Κωνσταντίνος Πετσάλης

Σπουδές και Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες :
– Φοίτησα και αποφοίτησα από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Μαντουκίου, το 2ο Γυμνάσιο Κέρκυρας και το Επαγγελματικό Λύκειο Κέρκυρας.
– Ξεκίνησα τις μουσικές σπουδές μου στη Φ.Ε. «Μάντζαρος» το 1975 με δασκάλους τους κ.κ. Γεώργιο Κούρκουλο (Θεωρία), Νικόλαο Φαρούγγια και Όθωνα Γκόγκα (Βαρύτονο και Τρομπόνι) και τον Αρχ/κό Στέφανο Δολιανίτη (θεωρητικά) και συνέχισα στο Ωδείο Κέρκυρας με καθηγητή τον κ. Αναστάσιο Καζιάνη.
– Το 1986 γίνομαι δεκτός κατόπιν εξετάσεων στη φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού ως εθελοντής μουσικός με όργανο ¨βαρύτονο¨ απ’ όπου και απολύομαι με αίτησή μου το 1989 με το βαθμό του κελευστή.
– Παράλληλα με τη θητεία μου στην μπάντα του ΠΝ και μετά από την απόλυσή μου, φοιτώ στο Εθνικό Ωδείο, παράρτημα Πειραιά ¨Μουσική Παιδεία¨ με καθηγητές τους κ.κ. Κ. Κορακά και Ν. Νευράκη και λαμβάνω τα πτυχία: ¨Ωδικής¨ ¨Αρμονίας¨, ¨Ενοργάνωσης & Διεύθυνσης Μπάντας¨ και ¨Αντίστιξης¨.

– Γνώση ξένης γλώσσας ¨Αγγλική¨ μετρίου επιπέδου.
– Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις:
~Μουσικής, ¨θεωρητικών – οργάνου master class κ.α.- διεύθυνσης μουσικών συνόλων – μουσικής παιδαγωγικής – αναζήτησης μουσικής πληροφορίας¨.
~χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, χρήσης νέων τεχνολογιών Β΄ επιπέδου και χρήσης προγραμμάτων ήχου και επεξεργασίας μουσικού κειμένου. Έχω διδάξει στο Μουσικό σχολείο Κέρκυρας τα μαθήματα μουσικής και νέων τεχνολογιών όπως: ¨Εφαρμογές Πληροφορικής στη Μουσική¨ & ¨Επεξεργασία μουσικού κειμένου με Η/Υ¨)
¬¬- Από το 1980 ήμουν μουσικός στην Φ.Ε. ¨Μάντζαρος¨. Το 1992 ορίζομαι δάσκαλος χάλκινων πνευστών (βαρύτονο -τρομπόνι) και θεωρητικών και το 1994 ορίζομαι υπαρχιμουσικός, θέσεις στις οποίες υπηρέτησα έως το 2013. Με τη ΦΕΜ έχω συμμετάσχει ως μουσικός και σολίστ, σε δεκάδες συναυλίες στην Κέρκυρα, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και είχα οργανώσει, μεταγράψει μουσικά έργα και συμμετάσχει σε παρά πολλές συναυλίες μουσικών συνόλων χαλκίνων πνευστών.
Επίσης έχω ενοργανώσει πολλά μουσικά έργα για μπάντα (marching & consert band) τα οποία έχουν παιχτεί στην Κέρκυρα αλλά και στην Ελλάδα από πολλές φιλαρμονικές (με ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες μουσικούς). Τέλος έχω γράψει ένα βιβλίο – εγχειρίδιο με τη θεωρία της μουσικής.
– Από το Σεπτέμβριο του 2016 διδάσκω χάλκινα πνευστά (βαρύτονο, τρομπόνι και τούμπα) και είμαι Υπαρχιμουσικός στη Φιλαρμονική Γαστουρίου ¨Ομόνοια¨
Επαγγελματική Κατάσταση:
Το 1993 διορίστηκα, ύστερα από εξετάσεις, ως μόνιμος εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ79.01 μουσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου υπηρετώ μέχρι και σήμερα. Έχω διδάξει σε σχολεία γενικής παιδείας (Γυμνάσια – Λύκεια) και στο Μουσικό σχολείο της Κέρκυρας. Επίσης έχω υπηρετήσει και σε διοικητική θέση στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Κέρκυρας.

Πετσάλης Κωνσταντίνος